kantinesushi-rNu kan man være så heldig, at lederen af firmaets kantine tager på sushi-kursus. I de dage bider man tænderne sammen og spiser hvad der bliver serveret uden at brokke sig. Det vil betale sig på sigt!

Flere steder i landet afholdes der 3-dages AMU-kurser i kunsten at lave sushi. Nu bliver man naturligvis ikke sushi-kok af at deltage i et kort kursus. Nej, men sådan et kursus kan give inspiration til at arbejde videre på egen hånd.

På kurset lærer kursisterne de mest grundlæggende metoder og teknikker inden for sushifremstilling. De lærer at tilberede rå fiskeråvarer og om servering. De lærer om de 5 grundsmage og at sammensætte deres egen version af sushi. Desuden lærer de om de mest elementære anretningsmetoder inden for sushidisciplinen,

Ideen er god. Sushi er ernæringsrigtig og lækker mad. Så måske man skulle tale sammen på kontoret om at få lagt et venligt pres på chefen – naturligvis til virksomhedens bedste. Der er først frist midt i januar.

Læs videre her.

Overordnet kategori: Nyheder

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!