• Skyl wasabi-roden under rindende koldt vand.
  • Skrab alle ru områder langs siderne.
  • Skrub wasabi-roden med en stiv børste.
  • Skær wasabi-roden lige under, hvor bladstænglerne begynder og tjek kødet: Det skal have en ensartet grøn farve.
  • Riv den ende, hvor der er skåret med rivejernet. Brug cirkelbevægelser.
  • Når den ønskede mængde wasabi-pasta er produceret, skylles wasabi-roden igen under koldt rindende vand. Hvis man bruger et hajskind rivejern, skylles det også under rindende koldt vand og bagefter lufttørres det.

Den friske Wasabi-rodstængel (rhizom) rives med et fint rivejern (i Japan bruges et redskab lavet af hajskind, som minder om groft sandpapir), og der produceres en tyk lysegrøn cremet pasta. Når wasabien rives, åbnes cellerne i planten. Det skaber en kemisk reaktion som frigiver isothiocynates – der giver wasabi den helt særlige smag.

Når man har revet den ønskede mængde wasabi, samles pastaen sammen til en lille kugle. Nu stilles kuglen til hvile ved stuetemperatur i ca 10 minutter, så de kemiske forbindelser kan gøre deres arbejde. Den friske Wasabi pasta skal bruges inden for 20 til 30 minutter. Herefter begynder smagen at aftage. Får man under måltidet brug wasabi igen, kan man friske sin pasta op ved at tilføje den lidt mere frisk revet wasabi. Det sætter atter gang i de kemiske processer.

Wasabien dufter af og har en pebret smag. Pebersmagen forsvinder dog hurtigt, og efterlader en dvælende sød smag uden den brændende peberod/sennep-fornemmelse, som man kender fra ”kopi-wasabien”.

Overordnet kategori: Wasabi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!