Sushi Nyheder

Maru SushivinJyllands store sushi-kæde Yutaka har sendt direktøren til Frankrig for at finde vin, som egner sig som ledsager til sushi. Han er vendt hjem med en vin fra Alsace-huset Dopff Au Moulin. Den hedder Maru, og minsanten om der ikke er både makiruller og spisepinde på vinens etiket.
Vinen er specielt lavet til at ledsage japansk mad.

Læs mere: Sushi-vinen Maru kan købes hos Yutaka

Overordnet kategori: Nyheder
fiskfilletI den kommende tid vil Wasabi´n´Sushi sætte spot på den fisk, vi bruger til den hjemmelavede sushi.
Fra sushirestauranterne kender vi nogle fiskearter, som vi også kan få hos fiskehandleren og andre (fx . hamachi), som er vanskelig at få fat i hos danske fiskehandlere.

Læs mere: Fokus på fisk

Overordnet kategori: Nyheder
sushi_salling_miniNettet er jo en fantastisk ting. Vi bor i en lille by, Vegger, 30 km. udenfor Aalborg, og i går (14/12-10)  opdagede vi en blog, nemlig mandeblogen LeHype.dk -  http://www.lehype.dk -, som omtalte at man kan få virkelig god sushi take away i Aalborg, nærmere bestemt i stormagasinet Salling. Faktisk var LeHypes anmeldelse ganske overvældende , så den var lidt svært at sidde overhørig. Af hensyn til vores københavnske læsere skal lige indføjes, at Salling er en slags de store provinsbyers pendant til Magasin – give and take.

Læs mere: Super sushi i supermarkedet

Overordnet kategori: Nyheder

kantinesushi-rNu kan man være så heldig, at lederen af firmaets kantine tager på sushi-kursus. I de dage bider man tænderne sammen og spiser hvad der bliver serveret uden at brokke sig. Det vil betale sig på sigt!

Læs mere: Sushi i kantinen

Overordnet kategori: Nyheder

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!