Wasabi i jordPå jord kan wasabi både dyrkes på friland og under glas. Wasabi på jord (Oka wasabi) plantes i løs fugtig jord i skygge (70-75%).

For meget sol vil få wasabien til at visne.

I potter begyndes med en 15 cm potte og omplantes til en 30 cm potte efter et år. For meget sol vil få planten til at visne. Jorden skal have et højt indhold af organisk materiale og skal dække op til bunden af de laveste stilke. Der skal vandes grundigt.  I sommermånederne  beskyttes planterne eventuelt med skyggenet. I væksthuset må der køles, hvis temperaturen bliver for høj.

Når temperaturen falder til frysepunktet og derunder, må planter på friland dækkes med dækbark, halm el. andet materiale og beskyttes med plast eller andet dække ligesom planterne må være beskyttet imod vind.

En god vegetabilsk gødning bør anvendes hver sjette måned.

Wasabi dyrket på jord kræver en temperatur på mellem 6 til 20 ° C. 8-18 ° C betragtes som optimal. Jorden skal have en pH-værdi på 6,0-7,0. Der dyrkes i veldrænet jord. I Japan er det normalt at dyrke wasabi under bærbuske eller frugttræer mens der i de ”nye wasabi-lande” dyrkes under skyggenet.

Overordnet kategori: Wasabi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!