Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Dette hænger blandt andet sammen med, priserne på jord i Japan er skyhøje, hvilket igen betyder at en del landmænd takker ja til tilbud om at købe deres landbrugsjord til andre formål end landbrug.

De høje markedspriser har fået gartnere i New Zealand, Australien, USA og Canada til at eksperimentere med wasabien.

Måske er der også muligheder i wasabien for danske gartnere? Planten har et ry – eller måske snarere rygte – for at være een af de vanskeligste planter at dyrke under kontrollerede forhold. Man skal også have en god tålmodighed: For wasabien kan ikke presses frem i sin vækst:  Det tager to til tre år for en Wasabi at blive høstmoden. Imidlertid er den høje markedspris et incitament, der har sat gang i de første danske wasabi-projekter. Wasabi-dyrkning er omgærdet af et sandt hemmeligheds-kræmmeri. Der bliver vogtet på viden om metoderne. Det følgende er tænkt som et oplæg til inspiration. Oplægget bygger delvis på egne erfaringer med wasabien, delvis på hvad forfatterne har kunnet finde frem af information.

Overordnet kategori: Wasabi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!