Det samme er tilfældet stort set alle andre steder i verden.

Wasabi (Wasabia japonica) er en plante, som man i det japanske køkken bruger til at lave den pasta, som hører sammen med sushi og sashimi.

Wasabi er vanskelig at dyrke. Det gør den til en meget kostbar grøntsag. Faktisk er kiloprisen oppe på ca. 200 dollar (to hundrede).

Og jo, forfatteren til denne artikel ved godt, at man i Netto kan købe en stor pose wasabi-ærter til ti-femten kroner. Men det er ikke ægte wasabi, der er i disse produkter. Det er et kopiprodukt baseret på peberrod, sennep og farvestoffer. ”Kopi-wasabi” anvendes også i Japan, når husholdningspengene bliver små. Men wasabi bliver det aldrig.

Den ægte friske wasabi serveres i første klasses restauranter og sushi barer i Japan, og det er også den, husets kok går efter, når det skal være rigtig lækkert i de japanske hjem.

Wasabi-roden  rives med et fint rivejern (i Japan bruges et redskab lavet af hajskind, som minder om groft sandpapir), og der produceres en lysegrøn cremet pasta, der dufter og har en pebret smag. Pebersmagen forsvinder dog hurtigt og efterlader en dvælende sød smag uden den brændende peberod/sennep-fornemmelse, som man kender fra ”kopi-wasabien”.

Overordnet kategori: Wasabi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!