Onsdag, oktober 22, 2014

Sake03Man kan godt være heldig at finde en god saké i Danmark. Men det store udvalg, er der os (WnS redaktionen) bekendt ingen, der har. Det kan der være flere grunde til:

Saké er nok først ved at vinde indpas i den vestlige verden. I USA er man imidlertid så langt fremme, at der er etableret flere saké-bryggerier, som producerer saké af meget høj kvalitet. Saké af høj kvalitet er heller ikke noget billigt produkt, og told og beskatning presser prisen yderligere op. BEMÆRK: Saké sælges i andre kvanti end vin. Der findes meget store saké-flasker (1,8 l.) mens andre på 720 ml. ca. svarer til en vinflaske . Og så findes der små flasker på helt ned til 180 ml.
Flere sushi restauranter har et mindre udvalg af saké. Det er der også vinhandlere der har. Vil man have det store udvalg må man ty til udlandet (eller nettet) med de told- og afgiftsmæssige konsekvenser det har. WnS-redaktionens personlige favoritsted er UENO GOURMET i Kronberg nær Frankfurt a.M, der driver webshoppen.

Overordnet kategori: Sushi drikkevarer

Læs om Sushi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

TemakiTemaki er en sushirulle som har form som en kegle.

 

 

Læs mere...

Læs om Sushi Universet

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

sushiring

Japanerne kan da også regne ud, hvad man sådan lige kan komme til at stå og mangle...

Havde det ikke været for dem, var sushi–køkkenuret aldrig blevet udviklet. Det ville sikkert heller ikke have været muligt at give sin elskede en sushi-ring, et sushi-halssmykke eller sushi-øreringe. Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Japanese rice vinegarJapansk risvin eddike (Kaldet yone-su eller kome-su) er meget mild og blød og spænder i farve fra farveløs til lysegul.

 

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!

@ Nyhedsbrev

- fra Sushi-Universet!


* udfyldes
 

Login på din konto ...For at få fuldt udbytte af Wasabi´n´Sushi, skal du være registreret bruger. Det er ganske let og kræver blot, at du udfylder med navn, brugernavn og email. Alle registrerede brugere modtager også vores nyhedsmail. Nyhedsbrevet udkommer når vi synes, at vi har nogle nyheder, som er værd at ”forstyrre” dig med.