Sushi Ingredienser

Soya Sauce YutakaI Japan er soja sauce et must i enhver husholdning. Det er en forudsætning for, at der kan laves mad. Man siger, at der i Japan findes omkring 1.600 virksomheder, som producerer soja sauce. Det siger noget om, at japanerne tager deres soja sauce ret alvorligt! Jeg har læst på en side, at soja sauce er sådan noget, som nye japanske par lige må have diskuteret igennem - og evt. have indgået et kompromis om – hvis de altså kommer fra hver deres område af Japan.

Læs mere: Soja sauce guide

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser
shiitake-svampe_lilleShii-take svampe (Lentinula edodes) er en skøn meget smagfuld asiatisk spise-svamp, som er en vigtig ingrediens i såvel det japanske (navn: shiitake), kinesiske (navn: xiānggū), vietnamesiske (nấm hương), koreanske (navn: pyogo) og thailandske køkken (navn: hed hom). I den kommende tid (efteråret 2011), vil vi bringe en række opskrifter hvor shii-take indgår.

 

Læs mere: Dyrk shii-take svampe til dit asiatiske køkken

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

fiskehuset-fra-havnesiden- kan det blive mere frisk?

Fiskehuset i Thisted har et meget stort udvalg af fisk og fiske-delikatesser. Den dag Wasabi´n´Sushi var på besøg, lå der fx Sankt Petersfisk i kølemontren. Og så er der det gode ved det, at Fiskehuset ikke kun er forbeholdt de lokale. Næeh, alle kan hente frisk Hanstholm fisk hjem med Fragtmanden på kort tid.

Læs mere: Fra Fiskeauktion til din adresse: Ca. 1 døgn

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser
fiskehusthistedJeg tror at mange madinteresserede ville ønske, at de kunne servere fisk for familien og vennerne noget oftere. Sådan har jeg det selv. Skal jeg beslutte mig for en menu, som jeg vil lave til mine gæster eller til min familie, indgår fisk næsten altid … i den første indskydelse.

Læs mere: Frisk fisk fanget på nettet

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

Oversavetlaks-rFødevarestyrelsen er ved at ændre på den EU-regel der siger, at rå fisk skal fryses ved - 20 grader i mindst 24 timer, før den må serveres.

Det er en regel, som i flere år har givet anledning til protester fra sushirestauratører og sushi-entusiaster.

Læs mere: Laks undtages for fryseregel

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

Japanese rice vinegarJapansk risvin eddike (Kaldet yone-su eller kome-su) er meget mild og blød og spænder i farve fra farveløs til lysegul.

 

Læs mere: Risvin eddike - komesu

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere: Gari Syltet ingefær

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere: Spiseligt tang Nori

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere: Sushi ris

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!